Vaikai yra smalsūs. Smalsumas – patenkinamas per veiksmą. Jeigu vaikas gaus  informaciją iki tol kol stipriai padidės smalsumas, jo vėliau priimti sprendimai nebus tokie impulsyvūs. Tai reiškia, kad jie bus atsakingesni, labiau apgalvoti ir be arba su mažesnėmis neigiamomis pasekmėmis.

Dėl šios priežasties vaikų lytinį ugdymą, kaip prevenciją prieš atsitiktinius ir ankstyvus lytinius santykius, rizikingą seksualinį elgesį ir su tuo susijusius emocinius ir fizinius sutrikimus, reikia pradėti nuo pat gimimo. Lytinis ugdymas turi būti pritaikytas vaiko amžiui, kad jis gebėtų įsisavinti informaciją ir atsakytų į tam amžiui būdingus rūpimus klausimus.

Ši paskaita skirta 9-11m. vaikams. Šio amžiaus vaikams yra aktualios temos apie lytinį brendimą, seksualinį pasitenkinimą: ką galima daryti, o ko ne su savo kūnu, apie romantinius santykius.

Šios paskaitos metu vaikai bus supažindinami su lytiniu brendimu ir jų kūno pokyčiais. Bus pasakojama apie šeimų tipus, žmogaus lytinį potraukį ir jo tipus. Taip pat bus mokomi nubrėžti ribą tarp to, kas yra normalu lytiškume, o kas nenormalu ir net pavojinga.

Šios paskaitos pagalba tikiuosi patenkinti vaikų smalsumą per pasakojimą, kad ateityje jų priimti sprendimai būtų malonūs ir lydimi ramybės bei džiaugsmo, o ne – baimės, kaltės ir gėdos.

PASKAITOS TEMA: Tai visiškai normalu! Lytiškumo ugdymo paskaita 9-11 m. vaikams.
TRUKMĖ: 45-60 min. 
KAM SKIRTA: 4-5 klasių  mokiniams.
VIETA: mokykla, darželis ar kita paskaitai tinkama vieta visoje Lietuvoje.
DALYVIŲ SKAIČIUS: iki 30 mokinių.
KAINA: nuo 100 eur.
PASKAITOS AUTORĖ IR LEKTORĖ: psichologė Justina Zelionkaitė Dambrauskienė
Paskaitoje sužinosite:
  • Lytinis brendimas. Kas su manimi darosi?
  • Mergaitė ar berniukas: kas aš esu?
  • Kas mane traukia?
  • Ką aš galiu daryti su savo kūnu?
  • Ribos. Ką kiti gali daryti su manimi?